[...] mam do suplementów podejście dość staromodne i jeśli zaczynasz dopiero swoją przygodę z treningiem siłowym to nie ma konieczności wprowadzania suplementów jak kreatyna czy białko. Najważniejsza dla sylwetki i szeroko pojętego zdrowia jest odpowiednia dieta. Więc jeśli u Ciebie dieta jest odpowiednio skomponowana to tutaj nie ma co się łapać na [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] waniliowych to była kosa. Białeczko z SFD seria Delcious i smak Vanila Heaven jest bardzo blisko :-)) O tak , pracowałem wtedy jako trener na siłowni i akurat te białka były przez recepcje serwowane klientom jak ktoś kupił , no i wiadomo jako trener miałem możliwość picia za darmoszke , petarda białko i wszystkie smaki kozak , nawet na wodzie :)
Kiedyś faktycznie jak próbowałem syntraxa, to było chyba najsmaczniejsze białko jakie piłem. Obecnie już całkiem nie patrze na smak, a na skład. Ale tak na prawdę nie trzeba daleko szukać, bo i whey delicious z sfd jest na prawdę świetne smakowo, no a pro whey i dobre w smaku, i że świetnym składem.
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Po redukcji warto by było wskoczyć na swoje zero kaloryczne na tydzień dwa. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html .
[...] zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do wieku, płci i ilości aktywności fizycznej. W tym celu korzystamy ze wzoru : http://www.sfd.pl/-t276436.html . Nastepnie dobieramy odpowiednie proporcje makroskładników .W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
[...] kto chce cokolwiek osiągnąć w kwestii kształtowania sylwetki powinien pamiętać, że dieta i trening to dwa filary niezbędne. Idealną sytuacją jest gdy zapotrzebowanie na białko, węglowodany, tłuszcze, witaminy, składniki mineralne pokrywamy w całości z diety to dla nas byłaby sytuacja, w której z pożywienia zaspakajamy wszystko. Niestety taka [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Rano spokojnie możesz trenować sam często trenuję jeszcze wcześniej. Natomiast co do diety to jak wiesz czego w niej brakuje to takie suplementy dokup czy to samo białko czy gainera. Masz spory wybór w sklepie sfd.
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Nie wiele informacji podałeś .Dobór strategii wychodzenia z redukcji zależy od wielu czynników, spośród których szczególnie istotna jest głębokość deficytu kalorycznego – jeśli jest on dość duży, korzystnie jest od razu dorzucić większą dawkę energii niż dodawać po kilkadziesiąt kcal na tydzień. Zbyt daleko posunięta ostrożność w dodawaniu kcal [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] z niej. Jeśli się okaże, że nie mamy takiej możliwości to wówczas możemy posiłkować się suplementem w zależności czego nie dostarczamy z diety. Jeśli spożywamy za mało białko dokupujemy suplement białkowy, jeśli węglowodanów to odpowiedni suplement. Gdy stosujemy suplementy bez diety to po prostu marnujemy pieniądze. Zmieniony przez - [...]
Najłatwiej będzie jeśli sama wyliczysz z kalkulatora BMI i zobaczysz w jakiej granicy jesteś. Pomocniczy kalkulator znajdziesz pod tym linkiem: /https://potreningu.pl/calculators/bmi Wynik z kalkulatora jest już jakimś wyznacznikiem, natomiast najważniejsze to co widzisz w lustrze. Jeśli sama widzisz, że jest zbyt chuda, staraj się jeść więcej. [...]
[...] jednego posiłku tylko staramy się dostarczać je równomiernie w kolejnych posiłkach tak aby poziom aminokwasów był wysoki. Warto spojrzeć jeszcze na jedną rzecz mianowicie ekonomię diety, białko to najdroższy makroskładnik więc nie warto przesadzać też z ilością ponad to co sobie zaplanujemy. Zmieniony przez - rion10 w dniu 2023-01-13 10:59:53
[...] czesci brzucha, moja dieta opiera sie na malotlustych potrawach, glownie nabiał. Unikam wszelakich fast foodów, alkoholi typu piwo, wódka itp. oraz z suplementów biorę białko sojowe w dni tteningowe przed treningiem oraz przed snem. Ćwiczę 3x w tygodniu. Zastanawiam się czy bieganie pomogłoby z brzuchem, bo i tak raz w tyg. pływam z [...]
Nie wiem w jakich odżywkach białkowych dodawane są maltodekstryny, ale chyba mylisz te produkty z gainerami. Pierwsze "białko" z waszego sklepu: Whey Protein ALLNUTRITION Skład: 87,5% koncentrat białka serwatki (z mleka), 10,5% maltodekstryna, stabilizator e414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, emulgator: lecytyny (z soi/ słonecznikowa), [...]
[...] smakiem mleko w proszku, ale jak dodajesz do owsianki, omleta czy innego złożonego posiłku to wtedy jest niewyczuwalna, ale jak chcesz pic w szejku to jednak jakiś tam "smak" ma :-) bardzo fajna jest ta opcja bezsmakowa, bo czasem chciałony się podbić białko w jakimś posiłku ale niekoniecznie żeby dodawać tam jakiś smak więc tu trafia idealnie
To, że miałeś problemy trawienne po wypiciu odżywki białkowej bez wątpienia nie jest uzależnione od tego, że było to białko serwatkowe, czy też miało wysoką zawartość białka. Sugeruję zastanowić się co mogło być tego powodem. Najczęściej jest to po prostu nietolerancja laktozy. Wystarczy spróbować wypić 300 mililitrów mleka i zoabczysz jak [...]